OCBC Bank Customer Service

Oversea-Chinese Banking Corporation, Limited (Bahasa Cina: 华侨银行有限公司; pinyin: Huáqiáo Yínháng Yuxiàn Gōngsī), sering dikenali sebagai OCBC Bank (Bahasa Cina: 华侨银in行; perkhidmatan kewangan Singapura dan bank berbilangan besar; Huáqiáo Yínháng Yínháng Yuxiàn Gōngsī) di OCBC Centre, Singapura.

OCBC Bank dilahirkan daripada Kemelesetan Besar melalui penyatuan tiga bank pada tahun 1932 — Chinese Commercial Bank Limited (ditubuhkan pada tahun 1912), Ho Hong Bank Limited (ditubuhkan pada tahun 1917) dan Oversea-Chinese Bank Limited (ditubuhkan pada tahun 1919).

OCBC Bank mempunyai aset lebih daripada S$521.3 bilion, menjadikannya bank kedua terbesar di Asia Tenggara mengikut aset dan antara bank yang lebih besar di Asia-Pasifik.

Ia juga merupakan salah satu bank yang dinilai paling tinggi di dunia, dengan penarafan Aa1 daripada Moody’s dan penarafan AA- daripada Standard & Poor’s.[8] OCBC Bank secara konsisten disenaraikan di antara lima teratas “bank paling selamat di dunia” oleh majalah Global Finance. (Wikipedia)

Table of Contents

OCBC Bank Hotline / Call Center:

Berikut adalah call centre OCBC Bank malaysia:

OCBC Bank Social Media:

Berikut adalah akaun media sosial dari OCBC Bank:

Leave a Comment